Søk i denne bloggen

søndag 27. februar 2011

Irregulær, men populær dessert

Fredag var en busy day så jeg stod opp ekstremt tidlig for å bake gulrotkake til kvelden. Målet var å dra hjemmefra med et STORT check-kryss ved siden av "dessert".
Men så hadde jeg beregnet litt liten tid. For kaken skulle steke i 1 time, og det ble umulig. Så jeg hadde to valg:
Enten lage den senere på ettermiddagen, eller:
Komme på en genial, tidsparende løsning.

Jeg gikk selvfølgelig for alternativ to.

Alt gikk bra mens jeg blandet deig/røre.


Jeg pisket 4 egg og 3 dl sukker.
Jeg tilsatte 3 dl hvetemel.
Og 2 ts bakepulver (egentlig natron).
2 ts kanel. 1 ts salt. 1 ts vaniljesukker.
1,5 dl solsikkeolje.

Mix mix mix. So far so good.

Og så 5 dl revet gulrot.


Men sååå stanset det opp for meg. For hva skjer når man heller altfor flytende røre i altfor tynne muffinsformer???

This is what:


Ser ikke sååå ille ut? 

Vent til de har stekt i 12 minutter på 210 grader (istedenfor 60  minutter på 190 grader i kakeform), du. Da ser de sånn ut:


LOL!

Sjarmerende er ordet.

Jeg hater når man ser for seg perfekte, nydelige ting. Og så ender de opp litt deformerte...

Gamle-jeg ville kastet alt og startet på nytt. (We don't like her, do we??? She is SILLY!) (Gamle-jeg hadde en periode et hjemme-bakeri, da jeg (for å holde tanker på avstand) kunne bake sånn ca ti forskjellige kaker/boller/brød/muffins i løpet av en dag, alt gående samtidig, med munnen hardt knepet igjen for ikke å inhalere sukker/hvetemel som svirret i lufta. Good times. Men ALT ble alltid perfekt!)

Nye-jeg er prøver å akseptere at ikke alt kan være perfekt. Og tok istedenfor av formene og smurte på tykt med glasur.
(200 gram philadelphia naturell, 2 ts vaniljesukker, 100 gram smør (ikke smeltet, men romtemperert), 250 gram melis).


Alle forsvant. Fordi de var GODE. Og ingen klaget på formen. For hvem bryr seg?

Den ene var til og med nesten rund:


Hvis du enten har en sånn fin muffinspanneform-sak eller veldig fine muffinsformer som ikke sklir hit og dit (innser at jeg kunne laget med triple former, hadde bare hodet mitt fungert), eller en fin kakeform - go for it!

Hvis du vil være ekstra artistic - gjør som meg and make "charming", weird little things.

Uansett: this recipe ROCKS!


Happy Sunday to you!

12 kommentarer:

  1. Bakemester Kristinepus! Flinkus :D Kanskje du kan ha en karriere som baker? I kardemommeby feks?

    SvarSlett
  2. mmm de ser kjempegodt ut! takk for ny kake :)

    Ha en fantastisk söndag Kristine!

    SvarSlett
  3. Yummy. Gulrotkake er ikke min favoritt,men spiser den om den står foran meg,haha.

    flinke Kristine :)

    <3

    SvarSlett
  4. Det der skal jeg prøve. Syns det er gøy å bake/lage nye ting, og servere/imponere de andre.
    Høres kjempeenkelt ut. Og utseendet betyr ikke så mye, såfremt de smaker godt ;c)

    Syns du er flink jeg :c)

    SvarSlett
  5. Tora:

    Bakemester i Kardemommeby??? Jess please. Da vil jeg ha fin drakt og rutete bukser og høy hatt!!!


    Linda:

    Dette har blitt mislykket-mat-blogg i helgene. As if I take a break from my disordered self. LOL!

    God søndag til deg også, Linda, tusen takk!


    Laila:

    LOL! Takk! GOD bedring (stakkar, håper ikke du ble kvalm av bildene...!) Salt lakris MIGHT help.

    SvarSlett
  6. Ser utrolig gode ut, jeg elsker gulerotkake.
    Flinke Kristine. Klem Hege

    SvarSlett
  7. Ja til skjeve, heimelaga og velsmakende gulrotmuffins; nei til turkise, perfekte "desperate housewives"-cupcakes.

    SvarSlett
  8. Snoopy:

    It's SO easy. (Men tydelig vanskelig nok til å fucke opp litt, da).

    Go for it, Snoopy!


    Hege:

    Tusen takk!! Prøv prøv prøv :o)


    Anonym:

    Faktisk HELT enig med deg ;o) Tusen takk!

    SvarSlett
  9. Gulrotkake/muffins er det beste jeg vet til dessert hvertfall!
    Må bare kommentere at jeg synes det virker som om huset du bor i er veldig fint (design osv) hvis det er huset ditt på headeren? utrolig stilig med glass osv.
    Stå på og bak mer (spis og) det gjør jeg! :)

    SvarSlett
  10. Døh....... Hvem vil vel ha perfekte bakverk? prøver du å servere gjestene dine dårlig selvtillitt og samvittighet i en jafs?

    Silly Kristine, perfect is not perfect, perfect is good feelings between people <3

    SvarSlett
  11. Har aldri sett så kule kakestykker før:D

    SvarSlett
  12. Cathrine:

    I know! Yummy!
    Tusen takk! Ja, det er hjemme på kjøkkenet :o) Takk, takk, Cathrine!


    Vamp:

    LOL. True true true! Ingen fikk dårlig selvtillit av dom. Og du har helt rett: viktigste er å kose seg, og det er lettere uten en smånevrotisk "perfeksjonistisk vertinne". Takk, Vamp, you're right <3<3<3


    Thea:

    Tusen takk, Thea! Haha... :o)

    SvarSlett